Betaling med kredittkort i USA

Selv om de internasjonale kredittkortene åpner mange dører i USA har de også begrensninger. Mange mindre butikker, kiosker og bensinstasjoner mottar ikke betaling med internasjonale kredittkort selv om butikken kanskje skilter med de kjente kredittkortlogoene ved inngangen. Logoene illustrerer i mange tilfeller bare at butikken mottar kredittkort utstedt av amerikanske banker og kortleverandører, men ikke nødvendigvis internasjonalt utstedte kredittkort.

Samme problem kan oppleves på bensinstasjoner. Selv om kredittkortlogoene vises ved betalingsautomaten ute ved bensintanken er det ingen garanti for at du faktisk kan betale med kredittkortet ditt direkte ved fylling. Typisk aksepterer lavprisselskapene ikke betaling med internasjonale kredittkort ved fylling og i noen tilfeller heller ikke i butikken.

Til gjengjeld kan du i de fleste tilfellene betale med kredittkort hos de store bensinkjedene som Exxon, Chewron, Shell, etc, hvor prisen pr. gallon bensin til gjengjeld er noen cent høyere enn hos lavprisselskapene. Kort sagt, du bør alltid ha noen kontanterer/mynter på deg til betaling av småbeløp som f.eks. veiavgifter og lignende.

Minibanker og kort i USA og Canada
På nesten hvert gatehjørne, i alle kjøpesenter og i større supermarkeder finner du minibanker eller ATMs som amerikanerne kaller dem – en forkortelse for Automatic Teller Machine. En minibank er imidlertid ingen garanti for at kredittkortet din også aksepteres og at du dermed kan få fingrene i noen kontanter. Sørg derfor for å spørre din bank eller kredittkortleverandør om hvilke samarbeidspartene de har i USA og hvor du kan være sikker på å kunne heve penger. Merk også at det ikke er mulig å ta ut penger i butikker, som det er tradisjon for her. Du kan bare kjøpe varer i butikken.

Vær også oppmerksom på at du betaler et gebyr hver gang du foretar et kontantuttak, typisk 30 til 50 kroner. Unngå derfor mange småuttak og hev i stedet et litt større kontantbeløp. De amerikanske bankene legger også typisk et gebyr på det utbetalt beløpet, f.eks. to dollar pr. kontantuttak i en minibank.