Norske kredittkort i utlandet

Å benytte seg av norske kredittkort i utlandet er ikke alltid like smertefritt. Blant annet vanskeliggjøres denne bruken til dels av norsk lovgivning, som sier at man ikke skal kunne spille pengespill hvor det betales for innsatsen med kredittkort, da spill på kreditt er forbudt.

I Norge er ikke dette noe stort problem, men i andre land hvor dette er lovlig, skiller ikke alltid de tekniske løsningene mellom om du kjøper deg en is eller en lottokupong, og kortet kan ikke benyttes. Man kan også oppleve å få kortet avvist i restauranter hvor det er tilknyttet kasinodrift.

En annen ting å ha i bakhodet er hvorvidt kredittkortet er akseptert der du handler. Blant annet kan dette være problematisk i Danmark, hvor det finnes et eget kort, nemlig Dankortet, som også kan inneholde en VISA eller Mastercard-del. Mange forretninger skilter med at de aksepterer VISA/Mastercard, mens det i realiteten viser seg at det kun gjelder Dankortet.

Derfor er det ved den minste tvil viktig å forhøre seg på forhånd om hvorvidt de aksepterer de norske kortene, eller om de har hatt problemer med disse tidligere.