Kredittkort til ferien din – vanskelig valg

Det at du bør ha med minst to kredittkort på hver ferie er en ganske kjent sak for de aller fleste som har begynt å så smått blitt tørre bak ørene. Finansiering av saker og ting på ferie skal man ikke tulle med, og det finnes mange eksempler på de som har gått tom for penger rimelig kjapt når de har vært ute på ferie langt vekke.

Så da gjelder det å finne riktig kredittkort til ferien din.

Har du en rimelig grei oversikt over hvilke kredittkort man bør ha og ikke ha, så er det ikke akkurat noe problem å søke hos den banken du tror vil være best for deg. Men husk også på å sjekk ut og sammenlikn flere alternativer.

Det er faktisk slik at det ikke er alle banken som ønsker deg som kunde til tross for at du ikke har noen betalingsanmerkninger. Det kan gå på alder, bosted og andre betalingsvaner som de har fått med seg fra tidligere forhold. Derfor vil jeg anbefale deg å søke på samtlige kredittkort på denne siden – der det er en ordning slik at du kan få ja på enkelte, men takke nei til dem såfremt du har fått ja på noen andre.

Kun det beste alternativet skal være godt nok når du skal ha med deg kredittkort på ferie. Og vi skjønner veldig godt at det er et vanskelig valg da det er ting du må ta hensyn til når du skal skaffe deg et eller to.

Om du er uten kredittkort nå og snart skal på ferie, så ville jeg lagt ved den kommentaren i søknaden til banken slik at de kanskje kan få utstedt et kredittkort på veldig hurtig basis. Om man drar ned dit, blir frastjålet kortet sitt eller lar det bli avmagnitifisert (kan ligge ved siden av mobiltelefonen), så er man rett og slett i dyp krise.

Jeg vil også anbefale dere ferierende å passe på at man har en ganske høy kredittgrense dersom man skal klare seg gjennom hele ferien. Blir man svindlet på en pub eller restaurant i utlandet, så vil man sprenge kredittgrensen ganske kjapt. Dog er det slik at denne type ting går på reiseforsikringen dersom man har bestilt reisen med kredittkort, så det skal ikke være noe stort problem.

Sjekk vår guide der du kan søke om de beste kredittkortene i Norge, så vil jeg nok med hånden på hjertet si at du kommer til å finne deg noe du liker.